Calamiteit?
Doe een beroep op School & Veiligheid

Lynn Louwe (Calamiteitenteam). Foto: Lilian van Rooij

Spanningen in de klas, in contact met ouders, in de samenleving… Hoe goed je ook bent voorbereid en inzet op preventie, toch kan spanning op school escaleren. Dan staat het calamiteitenteam van Stichting School & Veiligheid de school bij.

“Wij helpen overzicht te krijgen en prioriteiten te stellen.”

Geweld, bedreiging, een suïcide, seksueel grensoverschrijdend gedrag: schokkende gebeurtenissen vragen om snel handelen, weet Lynn Louwe. Samen met Ine Spee vormt ze het Calamiteitenteam van School & Veiligheid. “Als er iets is gebeurd wat veel impact heeft op leerlingen, medewerkers en ouders, komt er van alles tegelijk op de school af. Wij helpen dan de schoolleider of coördinator om overzicht te krijgen en prioriteiten te stellen. We horen vaak: 'Ik ben niet elke dag crisismanager, heb ik wel overal aan gedacht?' Meestal verloopt het contact telefonisch of via beeldbellen. Maar het komt ook voor dat we op locatie komen.”

Meer lezen

Wil je meer lezen over het calamiteitenteam en wat zij te bieden hebben? Op de website van School & Veiligheid >> vind je o.a. publicaties en oefeningen. Wil je advies na een calamiteit? Bel dan met 030 285 66 16. (Tip: sla het telefoonnummer op, zodat je deze altijd bij de hand hebt als het ertoe doet).