TerInfo
Tips, links en lesmateriaal

Do’s en don’ts bij moeilijke gesprekken in de klas

Iedere klas en docent is anders. Er is dan ook niet één manier om actuele, gevoelige maatschappelijke thema’s te bespreken in de klas. Wel zijn er enkele Do’s (richtlijnen die in de meeste gevallen helpen) en Don’ts (aspecten die je beter kunt vermijden of onderbreken).

Lees meer Do's & Don'ts

Lesbrieven

Bij grote, disruptieve momenten die veel teweegbrengen in de samenleving én in de klas, brengt TerInfo binnen een paar dagen een lesbrief uit met context en duiding, pedagogische handvatten en werkvormen. Zo maakten we een lesbrief bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, de avondklokrellen, de moord op Samuel Paty, en de Utrechtse tramaanslag.

Kant-en-klaar lesmateriaal

TerInfo ontwikkelt gratis, vakoverstijgend lesmateriaal waarmee docenten zélf les kunnen geven over onderwerpen als de geschiedenis van terrorisme, radicalisering, grensoverschrijdende memes of de werking van de media. Per les vind je een handleiding en een kant-en-klare PowerPoint. Er zijn lessen beschikbaar voor het primair, voortgezet onderwijs en het mbo.

Kennisbank

Hoe groot is de dreiging van terrorisme in Nederland? Waarom protesteren de boeren? Op de site van TerInfo vind je een uitgebreide kennisbank waar je terechtkunt voor informatie over aanslagen, terroristen, complottheorieën en grote vragen. De artikelen helpen je bij het voorbereiden van je lessen en bij het beantwoorden van veelgestelde vragen. Ook kun je de artikelen, thematische dossiers en explainer-video’s delen met je leerlingen voor opdrachten of werkstukken.